Hər səhər saat 7-də oyanıb kompüterin arxasına keçəndə özümü ofisə gələn işçi kimi hiss edirəm. Fərqli cəhət odur ki, mənim iş yeri evimdəki çarpayımdır, qəhvə fincanı isə həmişə sağ tərəfimdə durur. Bu işə başlayaq ki,
mostbet elaqe mənim üçün hər günün rutin başlanğıcıdır, onsuz heç nə alınmır. Üç ildir ki, peşəkar qumarbaz kimi çalışıram və bu müddət ərzində öyrəndim ki, qumar evi ilə mübarizə aparmaq üçün soyuq qanlı olmaq lazımdır. Mən bura əylənməyə gəlmirəm, mən bura pul qazanmağa gəlirəm.
Başlanğıcda hər şey çox çətin idi. İlk altı ay ərzində mən adi oyunçulardan fərqlənmirdim - uduzurdum, əsəbiləşirdim, yenə depozit edirdim. Amma sonra anladım ki, bu işə yanaşma tamamilə səhvdir. Qumar evi riyaziyyat üzərində qurulub və əgər sən riyaziyyatı bilirsənsə, onları öz oyunlarında məğlub edə bilərsən. Mən statistikaya, ehtimal nəzəriyyəsinə, bankroll menecmentinə dərindən daldım. Gecələr yatmırdım, ruletka sistemlərini, blackjack strategiyalarını, slot maşınlarının RTP faizlərini öyrənirdim. Yoldaşlarım gülürdü ki, sən universitetdə oxumursan da, niyə bu qədər ciddisən? Amma mən bilirdim ki, nə edirəm.
İkinci ilin əvvəlində mən artıq ayda 2-3 min dollar sabit qazanırdım. Təbii ki, bu ofisdə işləməkdən daha çətindi - psixoloji yük böyükdür. Təsəvvür edin, bir gün ərzində 500 dollar udub, ertəsi gün 700 dollar uduzursunuz. Sakit qalmaq bacarığı ən vacib keyfiyyətdir. Mən özüm üçün ciddi qaydalar müəyyən etdim: heç vaxt uduzduqdan sonra təqib etmə, həmişə günlük limiti bil, əgər 3 uduzuş varsa - dərhal dayan. Bu qaydalar məni iflasdan xilas etdi, çünki gənc oyunçuların 90%-i məhz duyğularına görə hər şeyini itirir. Mən dəfələrlə görmüşəm ki, yanımdakı adam 10 min qazanıb, sonra 15 min uduzub və gözləri önündə əriyir. Amma mən deyiləm.
Mostbet elaqe - bu mənim iş alətimdir, necə ki, həkim üçün stetoskop və ya inşaatçı üçün çəkic. Mən bu platformanın hər bir xüsusiyyətini öyrənmişəm: hansı slotlar daha çox qaytarır, hansı saatlarda canlı dilerlər daha aktivdir, hansı turnirlərdə iştirak etmək sərfəlidir. Məsələn, bilirsinizmi ki, axşam saat 8-dən sonra blackjack masalarında daha çox yeni oyunçular olur və onların səhvlərindən istifadə etmək olar? Yaxud ki, bəzi provayderlərin slotları həftəsonları daha çox bonus verir? Bu məlumatları toplamaq mənim işimin bir hissəsidir. Mənə elə gəlir ki, mən artıq maşınların algoritmini hiss edirəm - əllərim klaviaturada öz-özünə lazımi düymələri basır.
Ən böyük qələbəm ötən ilin noyabrında oldu. Həmin gün mən 3 müxtəlif slotda ardıcıl olaraq bonus raundları açdım. Birincisində x2, ikincisində x5, üçüncüsündə isə ümumilikdə x12 əmsal aldım. Dörd saat ərzində 400 dolları 6800 dollara çevirdim. Titrəyən əllərimlə ekrana baxırdım və inana bilmirdim. Amma peşəkar kimi dərhal özümü ələ aldım - pulu çıxartdım, üç gün oyuna girmədim. Bu mənim taktikamdır: böyük uduşdan sonra ara vermək lazımdır, yoxsa qumar hərisliyi səni məhv edər. Sonra o pulun bir hissəsini yatırım etdim, bir hissəsi ilə ailəmi görməyə getdim. Valideynlərim hələ də bilmir ki, mən qumarbazam, deyirlər ki, oğlum IT sahəsində işləyir. Ürəyim sıxılsa da, onlara həqiqəti deməyə qorxuram.
Təbii ki, uğursuz günlər də olur. Məsələn, keçən həftə iki gün ardıcıl uduzdum - ümumi 1200 dollar. Bu zaman ən çətin şey soyuqqanlılığı qorumaqdır. Başlayanların çoxu düşünür ki, indi mütləq qaytaracam, bir daha depozit, bir daha, nəticədə isə çuxura düşürlər. Mən öyrənmişəm ki, uduzuş da oyunun bir hissəsidir və o da iş xərcidir. Elə bil ki, sahibkarsan - bəzən müştəri itirirsən, bəzən qazanırsan. Statistikaya görə, mənim aylıq gəlirim orta hesabla 2500 dollardır və bu, ölkədəki orta maaşdan xeyli yüksəkdir. Ən əsası mən öz sahibiyəm, mənə heç kim əmr etmir, saat 9-da ofisdə olmağım tələb olunmur. Yayda dəniz kənarına gedib oradan oynayıram, qışda dağlara çəkilib oradan. İnternet olan hər yerdə mənim iş yeri hazırdır.
Mən tez-tez forumlarda başlayan oyunçuların "uduzuram, nə etməliyəm?" suallarını oxuyuram. Çox vaxt onları başa düşürəm, çünki özüm də o yoldan keçmişəm. Amma məsləhətim həmişə eynidir: əgər siz əyləncə üçün oynayırsınızsa - oynayın, amma peşəkar olmaq istəyirsinizsə - öyrənin. Riyaziyyatı, psixologiyanı, marketinqi öyrənin. Bəli, bəli, marketinqi - çünki kazinolar da öz müştərilərini cəlb etmək üçün psixoloji oyunlar qururlar. Bütün bu "xoş gəldin bonusları", "fəvvi dönüşlər", "VIP statuslar" - bunların hamısı sizi içəridə saxlamaq üçün hazırlanıb. Amma sən onların oyununu onların öz meydançasında oynamağı bacarmalısan. Mən artıq iki ildir ki, VIP proqramda iştirak edirəm və bu mənə hər ay əlavə 200-300 dollar geri qaytarmaq imkanı verir. Mostbet elaqe - bu yalnız bir vasitədir, amma ondan necə istifadə edəcəyin səndən asılıdır.
Bu işin ən sevdiyim tərəfi müstəqillikdir. Mən 5 il əvvəl zavodda işləyirdim, növbəçi ustababa qışqırırdı, maaş gecikirdi, həftədə 6 gün işləyirdim. İndi isə səhər yuxudan oyanıram, qəhvəmi hazırlayıram, laptopu açıram və işə başlayıram. Heç kim mənə nə edəcəyimi demir. Təbii ki, risklər var - kazinolar istənilən vaxt qaydaları dəyişə bilər, limitləri aşağı sala bilər, ya da ümumiyyətlə hesabı bloklaya bilər. Amma mənim həmişə ikinci, üçüncü planım var. Mən əlləşdirəcəyim 5-6 fərqli platforma ilə işləyirəm və heç vaxt bütün pullarımı bir yerdə saxlamıram. Bu iş mənə intizamı, səbr etməyi və ən əsası özünə inanmağı öyrətdi.
İndi 30 yaşım var və düşünürəm ki, bu peşəni daha 5-6 il davam etdirə bilərəm. Sonra ya öz biznesimi açaram, ya da məsləhətçi kimi başqalarına öyrədərəm. Amma indi mən öz yerimdə rahatam. Əlbəttə, yaxınlarım narahatdırlar, dostlarım bəzən deyirlər ki, "bu qumardır, dayan". Mən isə gülürəm və cavab verirəm: həyat özü qumardır. Hər gün işə gedib, bir ay sonra maaş alacağına ümid etmək də qumardır. Mən sadəcə öz risklərimi idarə etməyi öyrənmişəm. Və bu gün üçün bu mənim həyat tərzimdir. Bəlkə də sabah hər şey dəyişər, amma bu gün mən qalibəm. Və bu hissi heç nəyə dəyişmərəm.